Kunsten å lage klær forsvinner

Briullov,_Karl_-_Brittany_GirlHva gjør vi når klesimporten fra Kina stopper opp?

Nrk: Strikker du? Kjenner du noen som kan strikke? Barna dine lærer det muligens ikke. Iallefall ikke på skolen. Skolefolk er skuffet over den rødgrønne regjeringens satsing på kunst- og håndverksfag.

– Ferdigheter går tapt, og faget svekkes, mener kritikerne.

Mens kulturbudsjettene vokser, og Norge får stadig flere kunstnere og designere, får kunst- og håndverksfag stadig mindre plass i norsk skole, ifølge skolefolk.

– Faget er nå så lite at det er vanskelig å få fagfolk til så små stillinger. Vi har hørt veldig mange signaler på at de skal ta tak i det og at de ønsker å gjøre ungdomstrinnet mer praktiskorientert. Men, i praksis ser vi liten endring, sier rektor på Gosen skole i Stavanger kommune, Hilde Solberg.
– Situasjonen er skremmende

Designere og kunstnere får vi stadig flere av. Kultur og næring er slagord i kommunene. Men, ifølge Liv Klakegg Dahlin har norsk skole ikke tatt dette inn over seg.

– Situasjonen er skremmende. Ferdigheter forsvinner. Vi ser barn og unge som har talenter innenfor disse fagene og ikke får prøvd seg. Og det kanskje mest bekymringsfulle er at kompetansen forsvinner helt. Hvis vi ikke gjør noe nå så ødelegges flere fagområder, sier Liv Klakegg Dahlin, som leder et høyskolenettverk innen estetiske fag.

Les mer nrk.no

Reklamer

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: