Noen tør å protestere mot den nye ekteskapsloven

weddingring-jhDagsavisen: Motstandere av den nye ekteskapsloven, deriblant Nina Karin Monsen, hennes ektemann og flere meningsfeller har innledet sitt varslede søksmål mot staten.

Til retten i forakt
Saksøkerne – foreløpig elleve personer fra seks ekteskap – står bak stevningen, som torsdag ble levert til Oslo tingrett.

– Vi ønsker å beholde den loven vi giftet oss etter, sier Nina Karin Monsen til NTB.

Stevningen blir foreløpig ikke offentliggjort. Men bakgrunnen for søksmålet er forklart i en pressemelding. Der går det fram at saksøkerne reagerer på at de med den nye ekteskapsloven – i likhet med 1,6 millioner norske ektepar – «ble automatisk overført til likekjønnet ekteskap».

– Forskjellsbehandling
Nina Karin Monsen, hennes ektemann Helge Johan Thue og deres meningsfeller krever en tilsvarende rett som personer i partnerskap. Disse kan fortsette å leve i partnerskap etter den opphevede partnerskapsloven, dersom de ikke registrerer seg som gifte.

I pressemeldingen, underskrevet av advokat Johan Haga, blir det argumentert med at mens partnere må samtykke til ekteskap, antar man, uten å ha spurt, at de giftes tidligere avgitte samtykke til ekteskap strekker seg til likekjønnet ekteskap.

«Saksøkerne gjør gjeldende at deres tidligere samtykke ikke er tilstrekkelig til å føre dem inn under likekjønnet ekteskapslov. Samtykke til ekteskap er en personlig handling som innebærer samtykke til institusjonen ekteskap, ekteskapsloven og ektefellen», heter det i pressemeldingen.

Les mer dagsavisen.no

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: