Boikott Nestlé

robert-mugabeAftenposten: Matprodusenten Nestlé kjøper melk fra en av farmene til Zimbabwes presidentfrue, Grace Mugabe. Farmen er en av mange som er blitt beslaglagt fra hvite eiere.

Den sveitsiske matgiganten får levert 1 million liter melk årlig fra den beslaglagte farmen, skriver den britiske avisen The Sunday Telegraph.

Med det er Nestlé også farmens største kunde.

Grace Mugabe er sammen med sin mann, president Robert Mugabe, oppført på både EUs og USAs lister over personer som er ilagt sanksjoner.

Sveits er imidlertid ikke medlem av EU, men landet har egne regler som forbyr selskaper å inngå avtaler med enkelte personer, deriblant ekteparet Mugabe.

– Hemmelig «farmvelde»
Tidligere denne uken kunne The Daily Telegraph avsløre at president Robert Mugabe har bygd opp et hemmelig «farmvelde», som innbefatter minst fem farmer som er blitt beslaglagt fra hvite eiere i forbindelse med det omstridte jordfordelingsprogrammet.

Fru Mugabes eiendommer omfatter videre 48.000 mål jord. Hennes viktigste eiendom er Gushungo Dairy Estate, tidligere kjent som Foyle Farm. Etter det The Sunday Telegraph kjenner til ble den forrige eieren tvunget av myndighetene til å selge eiendommen for spottpris.

Nå leverer farmen mellom 10 og 15 prosent av all melk Nestlé kjøper i Zimbabwe, ifølge matgiganten selv.

Les mer aftenposten.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: