Et skritt nærmere graven

EUSSR– Det er en viktig seier for Irland – og for hele Europa. Det betyr at traktaten nå er godkjent av alle de 27 medlemsstatene i deres ulike demokratiske prosesser, skrev Sveriges utenriksminister Carl Bildt på sin offisielle blogg lørdag formiddag.

En kan virkelig lure hva Bildt mener med «ulike demokratiske prosesser»?  Irland hadde allerede sagt nei til Lisboa-traktaten.  Likevel ble det tvunget gjennom en ny valgrunde for om mulig å få gjennom et ja.  Hadde irlenderne sagt nei også denne gangen, ville det garantert blitt et nytt valg ved et senere tidspunkt.  Det er slik globalistene arbeider.

NRK: – I dag har det irske folket talt med en klar og rungende røst. Det er en god dag for Irland og en god dag for Europa, sa Irlands statsminister Brian Cowen lørdag ettermiddag.

I ettermiddag ble det klart at 67,17 prosent av irene stemte ja til Lisboa-traktaten, mens 32,9 prosent stemte mot. Det var flertall for traktaten i 41 av de 43 valgkretsene i landet. Valgdeltakelsen var 58 prosent.

– Takk Irland
Uoffisielle valgdagsmålinger viste det allerede etter at stemmelokalene stengte sent fredag kveld, og de offisielle resultatene bekreftet det utover dagen lørdag: Irland sa et solid ja til Lisboa-traktaten i sin andre avstemning om saken.

Både EU-kommisjonens president José Manuel Barroso og EU-parlamentets president Jerzy Buzek var raskt ute med sine gratulasjoner.

– Ja-seieren viser betydningen av europeisk solidaritet. Det er et vitnesbyrd om den svært positive responsen Europa har gitt på finanskrisen og de andre globale økonomiske problemene, sa Barroso i Brussel, som venter på en ratifisering av traktaten for å sette sammen sin nye EU-kommisjon.

Les mer NRK.no

Reklamer

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: