Enda en skammelig rekord for de liberale

anti-alkoholsvgAftenposten: Alkoholkonsumet til norske studenter er en ubehagelig overraskelse for mange internasjonale studenter.

Hovedkonklusjonen i undersøkelsen som TNS Gallup har gjort for Studentsamskipnaden i Trondheim er at de internasjonale studentene stort sett fornøyd med lærestedet og opplever de samme utfordringene som de norske. Men forskjellene er store. Til tross for store ulikheter blant utenlandsstudentene er de uvant med norsk drikkekultur.
Nesten alle drikker

Flertallet av studenter fra Afrika og Asia svarer at de enten er totalt avholdende, eller drikker alkohol sjeldnere enn en gang i måneden. Kontrasten er stor når nesten alle (96 prosent) av de norske studentene forteller at de drikker. En tredjedel drikker ukentlig og åtte prosent to-tre ganger i uken.

Utenlandsstudentene fra vestlige land drikker like hyppig som de norske, men ikke like mye hver gang. Også de europeiske studentene, særlig kvinnene, er negative til at det drikkes så store mengder.
Standard med fem øl

Norsk «standard» er å drikke fem halvlitere eller tilsvarende. En tredjedel opplyser at de drikker syv eller flere alkoholenheter hver gang og 14 prosent av mennene heller i seg 10, eller flere, enheter i løpet av en fest.

Ifølge kriteriene til Statens institutt for rusmiddelforskning er 30 prosent av de norske studentene i risikogruppen og 14 prosent har alvorlig risiko for å få et alkoholproblem. Faktisk er kvinnene mest utsatt. Kvinnelige studenter i Trondheim drikker mer enn sine medsøstre i Oslo og har et forbruk som ligner mer på guttas.

Les mer aftenposten.no

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: