– London er etnisk renset

nick_griffinAftenposten: Kanskje er det ikke fullt så utenkelig som at NorgesPatriotene eller Vigrid skulle få være med i en debatt på NRK, men mange briter mener åpenbart det var en skandale.

Reaksjonene er sterke etter opptredenen til lederen av Det britiske nasjonalistiske parti (BNP), Nick Griffin, i statskanalen BBCs flaggskip Question Time i går.

Ikke minst politikeren selv reagerer.

– Churchill ville vært medlem hos oss
I debatten forsvarte Griffin sin tidligere påstand at om nasjonalikonet Winston Churchill var i live i dag, ville han vært medlem av BNP. Griffin viste til trusselen fra ekstremistisk Islam, og hevdet landet i dag, som under Den andre verdenskrig, står i fare for å «invaderes av utlendinger».

Griffin ble buet av publikum, og utsatt for kraftige personangrep både fra salen og meddebattantene, deriblant Labours justisminister, Jack Straw. Griffin hadde i dag en forklaring på den dårlige mottakelsen:

– Dette var ikke et ekte debattprogram, det var en lynsjemobb. Publikum var tatt fra en by som ikke lenger er britisk. Dette var ikke mitt land. Hvorfor kunne vi ikke ha debatten i Thurrock, eller i Stoke eller Burnley – et sted hvor det fremdeles er et betydelig antall briter, et sted som ikke er blitt etnisk renset for sitt eget folk, sa Griffin, ifølge The Guardian.

Partilederen varsler at han vil å sende en formell klage til BBC, til tross for at han tror debatten vil føre til «den største rekrutteringen i partiets historie».

Les mer aftenposten.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: