Vidunderlige nye verden – snart kan familien som institusjon fjernes

8weekfetus

Fra Daily Mail: » Spørsmålet er hvorfor lager vi kunstige gameter (eggceller og spermceller) og samtidig ABORTERER 200 000 BARN HVERT ÅR, når det er så mange par som ønsker å adoptere barn?»

Dagbladet: Forskere har klart å lage kunstige egg- og sædceller.

Forskere har funnet en metode som gjør både mannen og kvinnen overflødig for å lage barn: Det er for første gang utviklet kunstige eggceller og sædceller, melder Daily Mail.

Det er forskere ved Stanford University i California som ved hjelp av vitaminer og kjemikalier har fått celler til å utvikle seg til å bli egg- og sædceller.

Fra hudceller
Sædcellene ble vurdert til å være godt nok utviklet til å kunne befrukte et egg. Eggcellene ble ikke like godt utviklet, men de var likevel mye mer avanserte enn ved tidligere forsøk.

Resultatene, som er publisert i tidsskriftet Nature, kan åpne for helt nye metoder for kunstig befruktning. Forskerne mener også det er mulig å lage medisiner som gjør det mulig for kvinner i høy alder å få barn.

Teamet brukte stamceller fra embryoer, men de mener det samme skal være mulig å få til med hudceller. Å begynne med hudceller fra en person, og deretter skape egg- eller sædceller, vil også minske sjansen for at kroppen støter fra seg de «fremmede» egg- og sædcellene.

Les mer dagbladet.no

Reklamer

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: