Medlemsjuks av SOS Rasisme

sos-rasisme-forbudtKlassekampen: Fort gjort: Hvis du signerer opprop mot rasisme i regi av SOS Rasisme, kan du ha blitt medlem av organisasjonen uten at du vet det selv.

Forbauselsen, så vel som forargelsen, var stor da Mari-Anne Hågvar mottok et brev fra SOS Rasisme onsdag forrige uke, der både hun og den to år gamle datteren var oppført som medlemmer av organisasjonen. I brevet ble hun bedt om å sende inn en slipp for å avkrefte medlemskap fra 1. juli 2007 til 31. desember 2008, og oppfordret til å kaste dersom hun ønsket å være medlem. Datteren, som var tre måneder gammel på innmeldingstidspunktet, var oppført som familiemedlem.

– Jeg har aldri vært i kontakt med SOS Rasisme, og heller ikke tenkt å melde meg inn. Og hvert fall ikke melde dattera mi inn, sier Hågvar til Klassekampen.

SOS Rasisme var ved nyyåret oppført med over 40.000 medlemmer, og får i 2009 utbetalt om lag 7,8 millioner kroner fra statlig hold. Utbetalingene er basert på medlemstall.

Skrev under
Hågvar tror at den eneste muligheten for kontakt med SOS Rasisme kan ha vært at hun har signert opprop mot rasisme på gata i Oslo, samt gitt en tier for å støtte saken. En tikroning tilsvarer også medlemskontingenten til SOS Rasisme.

– Det ble uansett aldri gjort klart at det var et medlemskap det dreide seg om, og jeg synes det virker spekulativt å føre opp folk som medlemmer slik, sier Hågvar.

Hun har flere ganger mottatt SOS Rasismes medlemsblad med kontingentfaktura, men hun har aldri betalt den.

– Det gjør det enda mindre forståelig at jeg har vært medlem hele veien, sier hun.

Les mer klassekampen.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: