Norske barn brukes som forsøkskaniner

crying_babyAftenposten: 60 norske babyer blir de første spebarna under seks måneder i verden som tester Pandemrix-vaksinen mot svineinfluensa.

Det er legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline, produsent av Pandemrix som er kjøpt inn til bruk i Norge, som står bak prosjektet. Det er en såkalt klinisk studie der spebarn som er fra åtte til ti uker gamle skal vaksineres mot svineinfluensa A (H1N1). I dag er nedre aldersgrense for å vaksinere barn mot svineinfluensa seks måneder både i Norge og i resten av Europa.

Dette er første gang så små babyer får vaksinen.

60 barn
Invitasjoner om å delta sendes i disse dager ut til barneavdelingene ved Rikshospitalet og Haukeland sykehus, samt de kommunale legesentrene i Hønefoss og Lierskogen. Disse skal igjen spørre foreldre som har babyer som er yngre enn seks måneder. Målet er å få tilsammen 60 spedbarn som skal vaksinere seg. Disse vil få mindre doser vaksine enn det eldre barn og voksne får.

– Studien skal gi et svar på om det er av verdi å vaksinere barn ned til tre måneders alder. Den er viktig, fordi spedbarn også er definert som risikogrupper når det gjelder influensa A. Hvis denne studien viser et godt resultat, vil spebarn over hele verden – ikke minst i u-land hvor det er høy spedbarnsdødelighet – kunne ta denne influensavaksinen i bruk, sier medisinsk sjef Erik Hjelvin hos GlaxoSmithKline i Norge til Aftenposten.no.

Les mer aftenposten.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: