Israel diskriminerer

Syvstaken - IsraelDagbladet: Ifølge ny rapport fra amerikansk UD.

Israel diskriminerer systematisk kristne og muslimer, kvinner og etniske minoriteter, slår amerikansk UD fast i en ny rapport.

Muslimer, kristne, konverterte jøder og medlemmer av andre religiøse minoriteter i Israel, nektes de samme rettighetene som jøder, heter det i den årlige rapporten om religionsfrihet i verden.

Den israelske anerkjenner heller ikke offisielt andre hellige steder enn jødiske, og lite blir gjort for å beskytte kristne og muslimske helligdommer, går det videre fram.
Diskriminerer

Drøyt 20 prosent av befolkningen i Israel er ikke-jøder, og av disse er 16,5 prosent sunnimuslimer, 2,1 kristne og 1,7 drusere.

De ultraortodokse jødene utgjør bare 7 prosent av befolkningen, mens de ortodokse utgjør 10 prosent.

Den israelske stat bidrar likevel med betydelig mer til disse gruppene og deres institusjoner, enn til noen andre, går det videre fram.

Dette skjer til tross for at 44 prosent av israelerne definerer seg selv som ikke-religiøse/sekulære, går det fram av rapporten.
Ultraortodokse

– Medlemmer av religiøse grupper som ikke anerkjennes, særlig evangelisk kristne, har problemer med å få vielsesattest og begravelsesstøtte, og det samme har jøder som ikke er religiøse nok etter de ortodokses oppfatning, går det fram av rapporten.

Et av resultatene er at 300 000 immigranter, som ikke blir ansett for å være ekte jøder av landets religiøse myndigheter, verken får gifte eller skille seg, og de får heller ikke plass på jødiske gravlunder når de dør, selv om de definerer seg selv som jøder.
Ekteskap

Les mer dagbladet.no

Reklamer

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: